Menu

Programma Voorjaarsvakantie

MAANDAG 26 FEBRUARI TOT 2 MAART 2018 is het weer VOORJAARSVAKANTIE

In het voorjaar komt de dierenwereld weer volop in beweging. De beren, egels en vleermuizen ontwaken weer uit hun winterslaap, langzaam kunnen de vogels op zoek naar verse zaden of komen terug van warmere oorden. Insecten en slakken zijn wat meer boven de grond te vinden en ook de vissen in de sloot komen wat meer naar de oppervlakte. Genoeg om deze vakantie ons eens wat verder te verdiepen in deze wonderschone dierenwereld!

THEMA DIEREN

snail

 

 

 

 

 

MAANDAG krijgen we om 10.00uur bezoek van een slakkenexpert die haar reuzenslakken meeneemt. We kunnen ontdekken hoe slijmerig en sloom ze werkelijk zijn. Ze neemt ook de kleine broertjes mee, en een aantal kriebelende miljoenpoten! We gaan onze fantasie gebruiken voor het maken van dierenmaskers en met elkaar gaan we een dierenjungle knutselen van kosteloos materiaal. Neem gerust wat wc-rolletjes, kurken, ijsstokjes o.i.d mee van thuis!

Alpacas in a farm of New Zealand.

 

 

 

 

 

DINSDAG gaan we buiten op zoek naar insecten, wormen en andere kruipende wezens. Wellicht zijn ze nog ver verstopt. We nemen ook de verrekijker mee om de vogels te spotten boven ons hoofd. Om onszelf eens in een dier te verplaatsen spelen we kikkertikkertje of papagaai parcours. Oja, er komt ook nog een konijn op de koffie!

WOENSDAG staat in het teken van onze huisdieren. Veel honden brengen tegenwoordig een bezoekje aan de kapper, en vandaag mogen wij eens mee om te zien hoe dat gaat. Om 14.30uur brengen we een bezoek aan Hondentrimsalon Tylie’s in Almkerk. Wist je dat je in een oogwenk op jouw huisdier kunt lijken? We halen vandaag ook de schmink voor de dag!

DONDERDAG gaan we op bezoek bij wel heel speciale dieren. We bezoeken vanaf 10.00uur de Alpacaboerderij. De Alpaca is familie van de Lama. Dat betekend opletten voor rondvliegende spuug, maar ze staan er ook om bekend dat ze echte kindervrienden zijn. Trek je vandaag oude kleren aan? Vergeet niet om op de alpacaboerderij eens goed te kijken naar de drollen die ze maken, want dan weet je ‘s middags de juiste vorm te maken bij het bakken van de drollenkoekjes.

VRIJDAG is alweer de laatste vakantiedag. En bij vakantie vieren hoort ook lekker luieren. Vandaag kijken we een echte Disney klassieker Lady en de Vagebond. Als lunch maken we een heerlijk gezonde Italiaanse spaghetti. Wel op tijd stoppen als je samen 1 sliertje neemt anders…….

Small crow in the family Corvidae resting on back of white alpaca in English field

Wij hopen jullie allemaal te zien in de vakantie! Je kunt je opgeven op de opgavelijst in de hal boven de kapstok van de Boeven. Je kunt je ook opgeven om alleen deel te nemen aan de losse activiteiten. Groet, BuitenGewoon BSO TEAM!

Geef een reactie