Menu

Programma meivakantie 24 april tot en met 5 mei 2017

Week 1: Verkeer en vervoer

Maandag 24 april: Vandaag staan verkeersborden en stoplichten centraal. We hebben een echte verkeersborden speurtocht en maken ons eigen fruitige stoplicht (ook erg lekker om op te eten!).

Dinsdag 25 april: Ga je mee in de echte vrachtwagen wereld? We gaan namelijk het bedrijf ‘van de Stelt internationale transport’ in Giessen bezoeken (na het middageten). We zullen ook een feestelijke en kleurrijke maaltijd maken. Het begint met een P en eindigt met IZZA, in de kleuren groen, oranje en rood!

Woensdag 26 april: Als je auto’s leuk vindt, is vandaag jouw dag! Een drive-in bioscoop (waar natuurlijk zelfgemaakte popcorn bij hoort), een auto van een bananendoos maken, het gebeurt allemaal op deze dag!

Donderdag 27 april: Op Koningsdag zijn we gesloten.

Vrijdag 28 april: Vandaag gaan we erop uit. Onze eigen benen zijn namelijk ook een goed vervoersmiddel! Backpacken naar het stand, hutten bouwen en insecten maken. Het is vandaag een echte survival dag!

Week 2: Lachen is leuk

Maandag 1 mei: Vandaag staat het woord ‘clown’ centraal. Waarom is een clown nou eigenlijk grappig? Hoe ziet een clown eruit en wat past bij een clown? We gaan ons verkleden en schminken, we worden allemaal getransformeerd in clowns. Ballondieren maken hoort hier natuurlijk ook bij…

Dinsdag 2 mei: Er vindt vandaag een echte ‘lachles’ plaats. Een lachles…? Ja, een lachles! Dat wordt dus flink lachen…

Woensdag 3 mei: Ken je Buurman en Buurman? Het zijn de leukste buurmannen van Nederland! Tijd om een lekker filmpje van Buurman en Buurman te kijken op een groot scherm. Wat doen ze toch allemaal? Daarna is het tijd om zelf een Buurman en Buurman act te verzinnen! Ook vandaag is er genoeg tijd voor allerlei spelletjes die je laten schateren van het lachen.

Donderdag 4 mei: Een Buyszoen eten met een mes en vork, terwijl je handschoenen draagt? Is dat mogelijk? We zullen er vandaag achterkomen… vandaag gebeuren er nog meer dingen waar je van gaat lachen, want we gaan een ware matrassenrace houden… wel met bepaalde veiligheidsvoorschriften natuurlijk!!!

Vrijdag 5 mei: Ooit gehoord van de Mouthguard challenge? Na vandaag zal je dit spel niet snel vergeten… Ook vandaag slaan we onze slag met de matrassenrace! We doen allemaal dingen die normaal gesproken niet mogen… maar vandaag mag het wel!

Geef een reactie