Menu

Programma voorjaarsvakantie bso – 27 februari tot en met 3 maart 2017

  Thema: smaakplezier op de bso! (part I)

Het jong aanleren van gezond eet- en beweeggedrag is van belang voor de ontwikkeling van het kind. Het is namelijk zo dat een kind dat goed eet en voldoende beweging heeft, lekkerder in zijn vel zit, zich fitter voelt en minder kans heeft op overgewicht.

Tijdens de week ‘Smaakplezier op de bso’ houden we ons spelenderwijs met eten bezig. Eten wordt onderzocht, nieuwe dingen worden geproefd, eigen gerechten worden gemaakt, eigen kruiden worden gekweekt en er worden knutselwerken met én over eten gecreëerd. Dit maakt eten wel heel erg interessant!

 

Maandag – fruitdag

Fruit staat vandaag centraal. fruit-2Waanzinnige fruitige tosti’s kunnen worden geproefd en vrolijke fruitdrankjes kunnen worden gedronken. Hier blijft het vandaag niet bij: we gaan appelhappen, een fruitmand vol met fruit van klei maken, we maken een poster met de hoeveelheid fruit dat we eten en we zullen eens wat calorieën gaan verbranden met het calorieënverbrandspel!

 

 

Dinsdag – groentendag

Groenten, groenten en nog eens groenten! Creëer je eigen voeldoos, ontwerp een eetbaar groenteschilderij en bak een lekkere worteltaart. Hiervan krijgen we genoeg energie voor fruit- en groentetikkertje! Er is ook nog tijd voor een experiment… want is rode kool wel écht rood?

Wist je datje: In New York kun je een punt pizza kopen van 100 euro! Deze is belegd met verschillende soorten kaviaar en verse kreeft en heet ‘Luxury pizza’. Het is maar net wat je lekker vindt!

 

Woensdag – kruiden- en specerijendag

fruit-3Vandaag gaan we tuinieren en zorgen we voor een mooie tuintje voor het raam. Tijdens deze frisse winterdagen warmen we ons lekker op met een speciale kruidenthee proeverij, we maken niet zomaar thee uit een zakje, maar met verschillende kruiden en specerijen! Ken je het Oudhollandse gerecht wentelteefjes? Oud brood hoef je niet weg te gooien, je zult zien dat je daar héérlijke wentelteefjes van kan maken. Het spel van de woensdag: het geheime diner spel… spannend hoor.

Weetje: Wentelteefje komt van het woord ‘wentelen’. Dat is een ander woord voor omdraaien. Je draait de gebakken boterham om in de pan!

Donderdag – zuivel- en granendag

fruit-4Bij molen Nooitgedagt in Woudrichem halen we versgemalen meel waar we brooddeeg van maken, hier hebben we ook gist voor nodig: maar waarom? Dat zal je gaan zien… Ga je mee op rijs? We veranderen zelf in een deegbal die gaat rijzen! Onze beweegagoog Maaike is vandaag van de partij, lekker sporten dus! We gaan ook flink knutselen: we maken mooie kunstwerken van eiwitten uit melk en maken een prachtige smaakcollage.

 

Vrijdag – Afsluitdag

Stap binnen in ons eigen BuitenGewone restaurant! We sluiten deze fantastische, gezonde, creatieve en energieke week af met een groots diner en is er te zien wat we de hele week gedaan en gemaakt hebben. Deze dag kan je niet missen dus! Dit grootste diner moet nog wel worden gemaakt…we stellen het menu samen, doen de boodschappen en maken het eten klaar. Vanaf 17:00 is iedereen welkom om gezamenlijk te komen eten: mama’s, papa’s, vriendjes, vriendinnetjes, opa’s, oma’s, broertjes en zusjes, iedereen mag komen (wel graag van tevoren reserveren)!

Geef een reactie