Menu

Nieuwe naam en toetreding MFC

Kinderopvang Woudrichem heet vanaf juni Kinderopvang BuitenGewoon

Kinderopvang Woudrichem heet vanaf 21 juni Kinderopvang BuitenGewoon. Op 21 juni, op de langste dag van het jaar, vieren zij het begin van de zomer, maar ook de nieuwe naam voor de kinderopvang. Een naam die minder algemeen is, passend bij de buitengewone rol die deze kinderopvang inneemt. Een kinderopvang die bijvoorbeeld veel buiten verblijft en buitengewoon flexibel is, maar dit heel gewoon vindt. De opmerkzame lezer heeft bovendien vast en zeker de Buitengewone Babyborrel vanaf januari voorbij zien komen, ook die naam was niet toevallig gekozen; de drukbezochte borrel is de eerste activiteit passend bij de nieuwe naam die de kinderopvang krijgt.

Een nieuwe start

De kinderopvang in Nederland heeft de afgelopen jaren een zware tijd achter de rug, ook bij Kinderopvang Woudrichem was dit merkbaar. Dit heeft geleid tot een reorganisatie waarbij deze maand helaas afscheid genomen moet worden van een aantal collega’s. De huidige pedagogisch medewerkers zorgen samen dat de kwaliteit gewaarborgd blijft. Mede dankzij de nieuw georganiseerde activiteiten ziet Kinderopvang Woudrichem bovendien weer een voorzichtige groei in het aantal kinderen.

Toekomst

Een blik in de toekomst toont verder een uitbreiding van leuke activiteiten voor kinderen, zo organiseerde de kinderopvang onlangs nog een originele ruilmiddag voor de tuintjes van de lokale supermarkt. Ook is er een student aan het onderzoeken of er regionaal behoefte is aan een speciale zorggroep binnen de bso, een rol die Kinderopvang Woudrichem graag op zich neemt. Op de website verschijnt binnenkort een enquête voor ouders uit de regio hierover.

Gemeentelijk MFC

Na jarenlang overleg is het dan bijna zover. Zonder vertraging trekt de ‘kinderopvang’ van Kinderopvang Woudrichem eind van dit jaar in het MFC (Multi Functionele Centrum), in het huidige gemeentehuis. De BSO blijft op de huidige locatie aan de Middelvaart, samen met alle samenwerkende partijen zoals muziekschool, bijles en theater. Het peuterprogramma (in de volksmond peuterspeelzaal) blijft in het peuterlokaal bij de Eben Haëzer.

Geef een reactie